Daniel Hällström - Sångare - Baryton

Daniel Hällström är utbildad i Köpenhamn vid Kungliga Musikkonservatoriet samt Operaakademien. Han utexaminerades 2004 och har sedan dess etablerat sig som en av Sveriges främsta barytonsångare.

Daniels tidiga roller var bl a Dandini i Askungen Fadern i Hans och Greta, Schaunard i La Bohème, Taddeo i Italienskan i Alger och Bottom i En Midsommarnattsdröm; alla på Det Kongelige Teater i Köpenhamn, Sheringham/Walsingham i B Tommy Anderssons William för Vadstenaakademien samt Gaston i Skönheten och Odjuret på Det Ny Teater i Köpenhamn.

Säsongen 2007/08 och 2008/09 var Daniel engagerad vid operan i Leipzig för roller som Escamillo, Belcore, Marcello, Papageno och Figaro (Barberaren i Sevilla), men han hann även med ett gästspel på Den Jyske Opera som Belcore i Kärleksdrycken. 2009/10  debuterade Daniel på Malmö Opera som Father Truelove i Stravinskys Rucklarens väg för att 2010/11 återvända till Den Jyske Opera som Fritz i Die Tote Stadt, Lescaut i Puccinis Manon Lescaut samt titelrollen i Rossinis Barberaren i Sevilla. Säsongen 2011/12 var Daniel anställd på Malmö Opera där han sjöng roller som Vidar i Tirfing, Pappan i Karlsson på taket, Morales i Carmen och Publius i Mozarts La Clemenza di Tito.

Bland senare och kommande engagemang märks  Enrico i  Lucia di Lammermoor, Greven i Figaros bröllop, Schaunard, Ford, Figaro i Figaros Bröllop, Hertigen av Albany i Reimanns Lear, Sharpless, Escamillo, Orest och Mimaroben i Karl Birger Blomdahls Aniara.

Daniel är flitigt anlitad i konsertsammanhang och har samarbetat med dirigenter som  Giordano Bellincampi, Nicholas Braithwaite, Tobias Ringborg, Andrew Greenwood, Jan Wagner, Giancarlo Andretta, Ion Marin, Christian Badea and Andrew Manze.