Frida Engström - Sångare - Sopran

Frida Engström tog 2011 sin kandidatexamen från operalinjen på Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet. Under studietiden gjorde hon rollen som Susanna i Figaros Bröllop på Folkoperan där hon även gjort sin praktik året innan som 1:a försäljerska i Silversjön.

Efter sin examen har Frida bl.a. sjungit Papagena i Trollflöjten på Malmö Opera, 1:a dam samt 1:a gosse i samma opera på Folkoperan samt Adèle i Läderlappen i Växjö konserthus. Vidare sjöng hon flera roller i Läckö Slotts uppsättning av ”Den listiga lilla räven”, medverkade som ”Bäsle” och Sophie i Nordisk kammaroperas nyskrivna verk ”Evigt din Mozart” på Confidencen och har även varit gästsolist i konserter på Danmarks Radios konserthus i Köpenhamn, Malmö Opera och Malmö Live.

Säsongen 2014-2015 medverkade Frida i Wermland Operas uppmärksammade uppsättning ”Trilogin”, som Rosina i Barberaren i Sevilla, Grevinnan i Figaros Bröllop och 1:a fången i Fidelio.

Bland övriga och kommande engagemang som kan nämnas märks Eliza i ”My Fair Lady” med Malmö Opera, Sara Widbäck i ”Det Går An” på Läckö Slottsopera, Pamina i ”Trollflöjten” och Micaela i ”Carmen” på GöteborgsOperan och Daisi Doody i ”Aniara” på Malmö Opera.