Christian Juslin

Christian Juslin föddes på Åland i Finland. Han började sina musikstudier vid institutionen för kyrkomusik på Sibelius-akademin i Helsingfors. Han studerade där operasång för Björn Blomqvist, Peter Lindroos och Jorma Hynninen. Han har också deltagit i mästarklasser med Jeffrey Goldberg i New York och Bruno Pola i Italien.

Juslin gjorde sin operadebut i Stockholm år 2000 i rollen som Alfredo i La Traviata på Folkoperan. Därefter följde roller som Macduff (Macbeth) och Cavaradossi (Tosca).

Christian Juslin är även en mycket mångsidig musiker. Innan operakarriären var han anställd som kyrkorganist samt kör- och orkesterdirigent i både Finland och de andra nordiska länderna. Han dirigerade verk såsom Mozarts Requiem och Lars-Eriks Larssons Förklädd Gud.

Juslin är ofta anlitad som konsert- och oratoriesolist i verk som Beethovens 9:e symfoni, Arvo Pärts St John Passion, Händels Messias, Mozarts Requiem, Kröningsmässa och Mässa i c-moll, Saint-Saëns Juloratorium och Verdis Requiem. Som konsertsångare har han gästat alla de nordiska länderna, samt även Italien, Tyskland, Österrike, Island, Kina och Singapore. Ett av de hyllade och minnesvärda framträdanden Juslin gjort var när han som solist turnerade med Ylioppilaskunnan Laulajat kören i Kina och Singapore 2006.

Till de senaste och kommande uppdragen hör Pinkerton i Stockholm, Cavaradossi i Estland, Edmund i Reimanns LEAR i Malmö, Cavaradossi och Florestan i Bonn, Don Carlo i Chemnitz, Shuisky i Boris Godunov vid festivalen i Savonlinna, Otello i Chemnitz, Ungern (med José Cura som dirigent) och Schwerin, Erik i Helsingfors och Cavaradossi i Tulsa, USA.

2013 erhöll Christian Juslin Jussi Björlingsällskapets prestigefyllda pris.

Våra artister