Linda Mallik - Scenregissör

Linda Mallik debuterade 2011 som operaregissör på Folkoperan i Stockholm med en egen version av Gounods Faust. Samma år tog hon mastersexamen i operaregi från Operahögskolan i Stockholm. Innan dess arbetade Linda som pianist och dirigent, utbildad på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Sibeliusakademin och S:t Petersburgs Statliga Konservatorium.

2012 regisserade hon Janaceks Den Listiga Lilla Räven på Läckö Slott, samt uruppförandena av två nya operor, Bruset och 4444, ett samarbete mellan Stockholms konstnärliga högskolor, 2013 regisserade hon Jonas Dominiques nya opera Aurora i Berwaldhallen samt debuterade som teaterregissör med Olycksfågeln på Teater Halland med en pjäs om västernlegenden Calamity Jane.

Kommande produktioner 2014-15 är urpremiären av Mayday Payday på Folkoperan, en ny opera av Joel Engström, Rossinis Le Comte Ory på Malmö Opera och Figaros Bröllop av W A Mozart på Norrlandsoperan 2015. Våren 2015 debuterar Linda även som författare med en musikteaterpjäs, en beställning från Norrbottensteatern.

”Linda Mallik gör uppsättningen av ”Den listiga lilla räven” till en snillrik sensation”/DN

”A cunning little vixen Janacek would have been proud of.”/Seen and Heard International

”…har på ett imponerande sätt lyckats förvandla essensen av Gounods opera
 till något intressant”…” maktkampen fylls med ny aktualitet/
DN
”årets bästa sommaropera…allra bäst: Linda Malliks personregi – osökt, väldisciplinerad, musikaliskt följsam /Expressen
”En av dess oerhört välgjutna uppsättningar som gör att man förstår det
där med allkonstverk”/BT